Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a remis ieri presei un comunicat de presă prin care tranşează subiectul „Prodlacta“.
„Faţă de această chestiune, doresc să fac următoarele precizări. Consiliul Judeţean Braşov a colaborat fără probleme, timp de trei ani, cu firma Prodlacta care a furnizat produsele lactate în cadrul Programului «Cornul şi laptele». Din păcate, contractul nu a mai putut continua în momentul în care bugetul nu ne-a mai permis acest lucru. La momentul respectiv, banii ne-au fost repartizaţi într-un capitol comun cu cei destinaţi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, suma fiind insuficientă pentru desfăşurarea în bune condiţii a celor două activităţi. În ultimii patru ani, susţinerea activităţii de asistenţă socială şi protecţia copilului a fost subfinanţată. Faţă de necesar, Guvernul ne-a repartizat an de an sume cu 20% mai mici. Salariile de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt în bătaie de joc, motiv pentru care tot mai mulţi angajaţi îşi dau demisia, iar asistenţii maternali nu doresc să mai aibă grijă de copii. Instituţia a ajuns să lucreze cu 887 de angajaţi, deşi în schema de personal sunt aprobate 1.100 de posturi.
Realitatea este că acest guvern pedelist nu se preocupă de problemele care ţin de protecţia socială. Ca atare, am fost forţaţi de împrejurări să luăm măsura sistării contractului dintre Consiliul Judeţean Braşov şi Prodlacta pentru furnizarea produselor lactate destinate elevilor din judeţ.
Consider că domnul Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de finanţe, care plânge de mila firmei Prodlacta, cum a dat cu multă uşurinţă milioane de euro pentru pârtii de schi şi patinoare, ar fi putut să ne repartizeze 30 de miliarde de lei vechi ca să rezolvăm această problemă. Domnul Ialomiţianu n-a dorit să facă acest lucru, la fel cum n-a dori