Parlamentul European a aprobat reducerea cu pana la doua treimi, in urmatorii doi ani, a tarifelor la apelurile efectuate in strainatate.
Versiunea finala a legii trebuie realizata inainte de luna iunie, cand expira actualele reglementari privind tarifele de roaming.
Convorbirile telefonice efectuate in strainatate reprezinta circa 7% din veniturile operatorilor de telecomunicatii, potrivit Reuters.
La congresul mondial al dispozitivelor mobile de la Barcelona, directorii companiilor de profil au acuzat Comisia Europeana ca priveaza industria de capital, in conditiile in care este necesara crearea de retele noi, mai performante.
"Este timpul sa investim, nu e cazul sa reglementam", a declarat directorul general al France Telecom, Stephane Richard.
Seful Vodafone, Vittorio Colao, a precizat ca Europa risca sa puna in pericol cresterea economica prin interventii legislative permanente.
"De ce are nevoie Europa? De investitii, de locuri de munca, sau de reduceri ale tarifelor in telefonia mobila? Trebuie sa punem capat mentalitatii de a reglementa pe pilot-automat", a spus Colao.
Comisarul pentru comunicatii Neelie Kroes s-a intalnit, luni, cu directorii din industria de profil si a respins criticile acestora.
"Daca clientii nu mai au retinerea sa foloseasca smartphone-urile si tabletele atunci cand calatoresc in Europa, operatorii vor avea de castigat", a spus Kroes.
Companiile vor fi obligate, pana in 2014, sa permita clientilor sa isi schimbe operatorul cand sunt in strainatate, in decurs de o zi lucratoare.
Parlamentul European a aprobat reducerea cu pana la doua treimi, in urmatorii doi ani, a tarifelor la apelurile efectuate in strainatate.
Versiunea finala a legii trebuie realizata inainte de luna iunie, cand expira actualele r