De acum inainte, vom avea voie sa iesim la picnic numai in locuri special amenajate, care din pacate nu sunt prea multe la numar. Noile prevederi au fost incluse intr-un proiect de lege adoptat la inceputul saptamanii de Camera Deputatilor. In noua lege activitatea de picnic este definita ca „activitate de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului, de una sau mai multe persoane, care presupune consumul de bauturi sau alimente si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului”. Conform proiectului, cei care nu respecta prevederile si lasa resturile menajere pe domeniul public respectiv vor fi sanctionati contraventional cu amenda cuprinsa intre 100 si 5.000 de lei. In aceeasi lege se specifica faptul ca este interzisa spalarea vaselor in apele din zona, hranirea animalelor salbatice sau distrugerea florei. Tot in noua lege este prevazuta si o amenda cuprinsa intre 300 si 3.000 de lei pentru persoanele care nu pastreaza linistea in locurile destinate picnicurilor, dar si pentru cei care arunca pe jos mucuri de tigara.
Amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi vor fi aplicate de reprezentantii Garzii Nationale de Mediu, autoritatile administratiei publice locale, dar si de personalul MAI. Acestia vor avea dreptul sa inspecteze zonele in care se desfasoara activitatea de picnic.
De acum inainte, vom avea voie sa iesim la picnic numai in locuri special amenajate, care din pacate nu sunt prea multe la numar. Noile prevederi au fost incluse intr-un proiect de lege adoptat la inceputul saptamanii de Camera Deputatilor. In noua lege activitatea de picnic este definita ca „activitate de recreere desfasurata pe domeniul public sau privat al statului, de una sau mai multe persoane, care presupune consumul de bauturi sau alimente si, dupa caz, aprinderea sau nu a focului”. Conform proiectului, cei care nu respecta prevederile si lasa resturile