Firmele au început să conştientizeze că angajaţii talentaţi sunt esenţiali pentru dezvoltarea şi succesul business-ului
În ultimii ani, angajatorii români şi-au schimbat atitudinea şi au devenit mai atenţi la nevoile angajaţilor foarte valoroşi
Metodele de fidelizare folosite de companii îmbină instrumentele financiare cu cele de natură non-financiară
Managementul talentelor este o problemă importantă pentru companii, iar firmele au început să conştientizeze faptul că angajaţii talentaţi şi performanţi sunt esenţiali pentru dezvoltarea şi succesul business-ului lor.
Astfel, ultimii ani au adus o schimbare în viziunea angajatorilor români, care au devenit mai preocupaţi de potenţialele fluctuaţii de personal şi de găsirea unor strategii prin care să îşi fidelizeze "vedetele", sunt de părere specialiştii în Resurse Umane consultaţi de Curierul Naţional.
"Companiile sunt perfect conştiente de faptul că angajaţii talentaţi şi performanţi reprezintă o valoare critică pentru dezvoltarea şi succesul business-ului, că ei sunt aceia care asigură viitorul companiei. Această preocupare acoperă întregul ciclu al managementului talentelor, de la atragerea şi selecţia celor mai buni candidaţi, până la dezvoltare, motivare şi fidelizare", ne-a declarat Monica Borş, managerul general al firmei de recrutare Premium HR.
De aceeaşi părere este şi Adela Marin, managerul firmei de recrutare şi training Complete Training, care ne-a declarat că, în ultima perioadă, organizaţiile din România au început să devină tot mai preocupate de problema managementului talentelor. "Dacă înainte, angajaţii erau trimişi la diferite programe de training stabilite de departamentele de HR sau Training, acum se observă o pronunţată "democratizare" a procesului de alegere a cursurilor care sunt considerate necesare şi utile. În multe cazuri, angajaţii valoroşi sunt i