Potrivit cercetătorilor americani, lipsa din organism a unor nutrimente esenţiale, care se găsesc în uleiul de peşte, cauzează scăderea masei creierului şi un declin al funcţiilor cerebrale. Persoanele care adoptă o dietă săracă în acizi omega 3 au o masă cerebrală mai mică, iar diferenţa faţă de persoanele care consumă zilnic ulei de peşte echivalează cu doi ani de îmbătrânire.
Concentraţia scăzută din organism de acizi omega 3 a fost asociată cu rezultate slabe la testele de memorie vizuală, cu apariţia unor probleme legate de rezolvarea problemelor multiple şi cu dificultăţi întâmpinate în procesele asociate gândirii abstracte.
Oamenii de ştiinţă consideră că acizii omega 3 din uleiul de peşte reduc inflamaţiile de la nivelul creierului şi joacă un rol important în dezvoltarea cerebrală şi în regenerarea celulară.
Potrivit cercetătorilor americani, lipsa din organism a unor nutrimente esenţiale, care se găsesc în uleiul de peşte, cauzează scăderea masei creierului şi un declin al funcţiilor cerebrale. Persoanele care adoptă o dietă săracă în acizi omega 3 au o masă cerebrală mai mică, iar diferenţa faţă de persoanele care consumă zilnic ulei de peşte echivalează cu doi ani de îmbătrânire.
Concentraţia scăzută din organism de acizi omega 3 a fost asociată cu rezultate slabe la testele de memorie vizuală, cu apariţia unor probleme legate de rezolvarea problemelor multiple şi cu dificultăţi întâmpinate în procesele asociate gândirii abstracte.
Oamenii de ştiinţă consideră că acizii omega 3 din uleiul de peşte reduc inflamaţiile de la nivelul creierului şi joacă un rol important în dezvoltarea cerebrală şi în regenerarea celulară.