„Fiecare celular are un cod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastând pe telefon steluţă, diez, 0, 6, diez, (*#06#). (...) Acest cod este personalizat pentru fiecare telefon celular în parte şi nu poate fi identic la două aparate"
Telefoanele mobile Nokia 1100 au revenit în atenţia celor dornici de un câştig rapid. Astfel, după ce în trecut s-au lansat mai multe ipoteze potrivit cărora aceste aparate ar avea în interior o piesă foarte scumpă (de ordinul sutelor de euro), ba că ar fi excelente pentru a fura codurile PIN ale cardurilor bancare, recent telefonul mobil Nokia 1100 a devenit singurul aparat care nu poate fi interceptat de „băieţii cu ochii albaştri". Fals! Nu există telefon sigur, de neinterceptat, conform specialiştilor în domeniu. Totul s-ar face prin intermediul unui cod specific fiecărui aparat, care poate fi scanat doar dacă utilizatorul telefonului se află la mai puţin de 15 metri de sursa de stocare a convorbirilor. Tot potrivit unor cunoscători, un telefon interceptat nu „scoate" niciun zgomot, iar în timpul discuţiilor între interlocutori nu se poate auzi niciun fâşâit.
Conform Spionaj.3xforum.ro, „o altă metodă de intercepţie de nivel înalt o constituie folosirea unor deficienţe ale aparatelor telefonice". „De exemplu, în orice circuit electronic există un fenomen numit «zgomot de fond» al circuitelor folosite. Acest fenomen este dat de faptul că un circuit electronic (tranzistor sau circuit integrat) nu este un comutator perfect, ci şi atunci când este inactiv, totuşi există un flux de electroni între terminalele sale. Astfel, chiar dacă cineva nu vorbeşte efectiv la telefonul său, totuşi circuitul electronic format de microfon, diverse amplificatoare, modulator şi emiţător este parţial funcţional", conform sursei mai sus precizate. „Practic", se mai arată pe respectivul site „microfonul telefonului funcţionează n