Sectorul rezidenţial nu dă semne să îşi revină, de aceea proprietarii reduc în continuare preţurile locuinţelor în speranţa găsirii unor clienţi.
“Vremea de afară a îngheţat la propriu nu doar entuziasmul proprietarilor de apartamente vechi manifestat în cursul lunii ianuarie, dar şi interesul cumpărătorilor, reducând numărul vizitelor considerabil. Cea mai mare scădere de preţ s-a înregistrat în Bucureşti, unde apartamentele s-au ieftinit în medie cu 2% în doar 30 de zile. La nivel naţional, asistăm la atingerea unui nou prag minim al ultimilor ani”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.
Valoarea medie a Indicelui naţional imobiliare.ro pentru a doua lună a anului, 986 euro pe metru pătrat util, este cu 13 euro, mai mică decât cea din luna ianuarie, aceasta fiind totodată cea mai mică valoare medie atinsă de preţurile apartamentelor din ţara noastră, de la începutul crizei încoace.
Indicele imobiliare.ro pentru Bucureşti indică, pentru luna februarie, o valoare medie de 1.148 euro pe metro pătrat pentru apartamentele noi şi vechi din Capitală, în scădere cu 2% faţă de luna precedentă, aceasta fiind totodată cea mai mică valoare înregistrată la nivelul Bucureştiului, din 2008 încoace.
Tendinţa de scădere accentuată a fost resimţită pe ambele segmente de apartamente, nou şi vechi.
Mai jos puteţi vedea evoluţia preţurilor (valorile sunt exprimate în euro) apartamentelor din principalele oraşe din România.
Evoluţia preţurilor apartamentelor noi şi vechi din Bucureşti
Evoluţia preţurilor apartamentelor vechi din Braşov
Evoluţia preţurilor apartamentelor vechi din Cluj-Napoca
Evoluţia preţurilor apartamentelor vechi din Constanţa
Evoluţia preţurilor apartamentelor vechi din Constanţa