Cu aproximativ jumătate de an în urmă, la Malu, comună aflată la 15 km de municipiu, se punea problema creării, pe un teren în pantă, pe care se aflau mai multe grădini ale locuitorilor, a unui parc.
La vremea respectivă, primarul comunei, Ion Mârzac, susţinea sus şi tare că parcul ce ar urma să fie realizat pe terenul în suprafaţă de 3.790 mp, identificat în acte ca fiind teren neproductiv, repartizat, cu mai mult de opt ani în urmă, unui număr de patru cetăţeni, ar fi fost „ordin de la Uniunea Europeană”.
Tot atunci, Eugen Şoavă, în calitate de preşedinte al Asociaţiei EDEN GREEN din comună, atrăgea atenţia asupra faptului că şi acest parc va avea soarta altor trei proiecte anterioare: nu va putea fi realizat din lipsă de fonduri.
Acum, la mai bine de şase luni de la aprobarea proiectului de hotărâre cu privire la amenajarea acelui parc, Instituţia Prefectului a trimis, către primăria Malu, o adresă prin care înştiinţa asupra faptului că proiectul parcului trebuie abandonat, iar hotărârea de consiliu prin care se decidea apariţia parcului să fie anulată.
„V-am spus că aceasta va fi soarta parcului. La vremea respectivă, nu aţi vrut să ne ascultaţi”, afirma, la ultima şedinţă a consiliului local Malu, Eugen Şoavă.
„Investiţii de genul acesta, fără noimă, nu sunt nimic altceva decât o modalitate de spălare de bani”, a mai precizat acesta.
Astfel, parcul „în pantă”, care ar fi putut ajunge în Cartea Recordurilor dacă era realizat, a devenit, peste noapte, o amintire, iar cei patru proprietari de teren din zonă (urmaşii lui Anghel Tănase, decedat, Marin Tataoană, Gheorghe Gealatu şi Ion Păsărică) îşi vor putea îngriji, în continuare, grădinile în care au investit de atâţia ani.