Cele mai aglomerate zone ale Capitalei s-au umplut, zilele acestea, de comercianti de martioare, mese de plastic si umbrele, iar Bucurestiul iti da impresia ca ai ajuns intr-un bazar din care poti cumpara, totodata, becuri, chiloti de bumbac sau buchete de zambile infasurate in celofan pentru muraturi - toate ornate, neaparat, cu snur alb-rosu.
De parca nu era suficient ca strazile sunt si asa aglomerate la ore de varf, acum de-abia poti sa iti faci loc in drum spre metrou sau spre statia de autobuz. Trebuie sa te imbulzesti, sa transpiri, sa iti dai coate si sa te lupti ca sa poti scapa din gramada consumatorilor de martisoare.
Ce reprezinta 1 Martie: traditie sau kitsch? - sondaj Ziare.com
Comerciantii si-au intins tarabele pe ambele sensuri ale trotuarelor, fara urma de consideratie pentru zonele foarte circulate in care ar fi trebuit sa se lase loc liber - ei, bine - circulatiei.
In zonele Romana, Universitate ori Unirii, bucurestenii inainteaza ca pinguinii pe langa masele de cumparatori ori gura-casca ingramaditi pe langa tarabe.
Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca, la Obor, s-au dat 250 de autorizatii. Dupa ce hartiile au iesit insa la imprimanta, nimanui nu pare sa ii pese cati vanzatori sunt de fapt, pe strada.
1 Martie, o afacere care merge snur Reportaj Ziare.com
In realitate, comerciantii s-au asezat pe liniile de tramvai, la intrarile in metrou si in pasajul pietonal, chiar in dreptul scarilor rulante, de unde ofera, pentru zece lei, un traditional pachet de ciorapi de Martisor.
Nici de aspectul estetic al Capitelei nu se pune problema in aceasta perioada. Tarabagiii vin cu masuta la purtator, cu standuri, stative si scaune de toate culorile si din toate matarialele. Daca ploua ori ninge, fiecare se protejeaza cum poate: fie cu un