La Sibex, prima şedinţă din martie s-a caracterizat, în prima sa jumătate, printr-o stare de apatie, vecină cu astenia de primăvară. Ca urmare, la ora 17.00 numărul contractelor încheiate de speculatori era de numai 3600 contracte, mult sub zilele anterioare. Valoarea tranzacţiilor era la rândul ei redusă şi se situa la 34 milioane lei. Investitorii mai aveau însă la dispoziţie peste şase ore pentru a readuce tranzacţiile la un nivel mai ridicat.
Pentru derivatul pe indicele Dow Jones se înregistrau 1053 de contracte pe scadenţa martie, cotaţia avansând cu 88 puncte, la 13.016 puncte. Futures-ul american a semnalat deschiderea pozitivă de pe Wall-Street, investitorii aflându-se în aşteptarea datelor privind producţia şi piaţa muncii, pentru a avea indicii despre starea de sănătate a celei mai mari economii din lume. Menţinerea cererilor de şomaj la nivelul cel mai scăzut din ultimii patru ani a favorizat optimismul la NYSE.
De Mărţişor, aurul nu putea lipsi din strategiile speculative, acesta remarcându-se cu 935 de contracte SIBGOLD pe scadenţa aprilie. În raport cu aceasta, cotaţia creştea cu 8,7 dolari, la 1707,2 USD pe uncie. Pentru contractul de 10 uncii cu simbolul SIBGOLD_RON, cotaţia creştea cu 16,3 dolari pentru aceeaşi scadenţă, până la 1708,2 dolari pe uncie. Numărul contractelor era de 175. Interesul pentru aur semnalizează revenirea cumpărătorilor pe piaţă, după corecţiile de miercuri. Şi pe plan extern metalul galben a revenit pe plus, după ce preţul spot a scăzut în ziua anterioară cu 5%, cea mai mare depreciere de o zi, de la colapsul Lehman Brothers încoace.
Pe piaţa valutară au intrat în scenă perechile euro/dolar şi liră sterlină/dolar. Derivatul EUR/USD_RON era în continuare cel mai speculat dintre perechile valutare, cu 521 de contracte pe scadenţa martie şi 343 pe scadenţa iunie. Moneda unică se deprecia uşor cu 0,08%, cobor