Bancherii nu mai au de ales. În scurt timp vor fi nevoiţi să reducă dobânzile la creditele în lei. Afirmaţia îi aparţine guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. "A venit primăvara, se topesc zăpezile, băncile vor avea mai multe lichidităţi şi chiar şi cele mai încăpăţânate va trebui să reducă dobânzile, că n-au încotro", a declarat guvernatorul, cu ocazia seminarului "Clustere economice generatoarea de noi locuri de muncă", găzduit de banca centrală.
În ceea ce priveşte evoluţia economiei României în viitor, Isărescu susţine că aceasta depinde foarte mult de crearea de noi locuri de muncă, care este singura soluţie viabilă pentru reducerea dezechilibrelor înregistrate la bugetele de pensii de stat şi de asistenţă socială.
"Experienţa europeană şi cea internaţională ne-au arătat cât de importante sunt zonele cu potenţial de a fi transformate în locomotive ale creşterii economice. România are nevoie de noi locuri de muncă nu numai pentru o creştere economică sustenabilă, ci şi pentru ameliorarea celui mai păcătos dezechilibru, dintre cei care beneficiază de o formă sau alta de asistenţă socială şi cei care contribuie. Sunt şase milioane de pensionari şi patru milioane de contribuabili, dintre care un milion de bugetari. Bătălia pentru România se va da aici. Deficitul bugetului de asigurări sociale trebuie acoperit nu prin creşterea impozitelor, ci prin crearea de noi locuri de muncă", a declarat guvernatorul.
Bancherii nu mai au de ales. În scurt timp vor fi nevoiţi să reducă dobânzile la creditele în lei. Afirmaţia îi aparţine guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. "A venit primăvara, se topesc zăpezile, băncile vor avea mai multe lichidităţi şi chiar şi cele mai încăpăţânate va trebui să reducă dobânzile, că n-au încotro", a declarat guvernatorul, cu ocazia seminarului "Clustere economice generatoarea de noi locuri de muncă", găzduit de banca centrală. @