După ce în 2006, casele locuitorilor din Clisura Dunării au fost grav afectate de inundaţii, acum primarii sunt în gardă din cauya soiurilor de gheaţă care ar putea ridica probleme seriose pe terotiriul judeţului Caraş-Severin, dacă nu se intervine, iar situaţia nu este monitorizată cu mare atenţie.
Conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a convocat primarii celor şase localităţi riverane Dunării, având în vedere avertizarea în ceea ce priveşte situaţia de pe fluviu.
La întâlnire au participat şi reprezentanţii ai Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, care susţin că situaţia, cel puţin la această dată, este sub control.
Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin, Wilhelm Szabo, a spus că în prezent, debitul Dunării este de 4.000 m.c./s., iar la inundaţiile din 2006, debitul a ajuns la aproape 17 mii m.c./s.
„Situaţia este monitorizată în permanenţă, dar nu credem că vor fi probleme imediate. Putem spune că situaţia este sub control. Cu toate acestea, este bine ca primarii să fie pregătiţi”, a declarat Wilhelm Szabo.
În Caraş-Severin sunt şase localităţi riverane Dunării: Moldova Nouă, Coronini, Berzasca, Sicheviţa, Socol şi Pojejena.
„Primarii trebuie să monitorizeze din oră în oră Dunărea, ai aibă pregătiţi saci cu nisip, iar în cazul în care nu au material destul, să ştie că pot apela la ajutorul celor de la drumuri şi la ISU. Este important, de asemenea, să asigure permanenţa la primării, iar informaţiile să ne fie transmise în timp util, pentru a putea reacţiona”, a subliniat subprefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Verindeanu.