Gruparea de hackeri Anonymous a scris, deja, câteva volume de istorie şi pare că nu se va opri curând. România nu a fost ocolită de furia organizaţiei anonime, care a ţintit, în ultima vreme, site-ul biroului FMI din România, site-ul Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere şi care s-a adresat românilor pe Youtube: „voi cei cărora v-a fost interzisă libertatea de exprimare vreme de 42 de ani, 42 de ani de cenzură, sunteţi gata să pierdeţi încă o dată cel mai preţios drept al vostru", au spus hackerii, referindu-se la tratatul ACTA.
„Aveţi un rege. Credem că regele vostru iubeşte România mai mult decât o fac toţi politicienii la un loc", a declarat gruparea anonimă, afirmând, în final, că „nu milităm pentru monarhie, militam pentru adevăratele valori".
„Hacktivismul" este o formă de protest de ultimă generaţie prin care programatori de top îşi pun la bătaie priceperea pentru a lupta împotriva nedreptăţii sociale şi politice. Deşi nu sunt violente, majoritatea acţiunilor kackerilor sunt ilegale. Cu toate acestea, în momentul în care există grupuri mari de oameni care consideră că legislaţia nu garantează o justiţie fermă şi respectarea drepturilor omului, hackerii devin nişte eroi care-şi folosesc abilităţile pentru a lupta pentru binele public.
Care sunt cele mai celebre „lovituri" ale hackerilor anonimi, conform lifeslittlemysteries.com?
Atacul la adresa Bisericii Scientologice
Grupul şi-a câştigat notorietatea internaţională în 2008, datorită campaniei „Project Chanology", care a durat mai multe luni şi care era îndreptată împotriva Bisericii Scientologice. Hackerii au atacat site-urile Bisericii şi creat faxuri negre care consumau toată cerneala din imprimante. Una dintre metodele de atac s-a numit „Google bombing" şi presupunea legarea cuvântului „scientologie" de termeni precum „pericol" sau „cult", astfel