Atragerea resurselor pentru localitate, potenţiali investitori care să beneficieze de forţa de muncă calificat pe care Zărneştiul o are.
Acest lucru se poate realiza fie prin modernizarea platformei actualului parc industrial, prin care să se creeze infrastructuri specifice producţiei industriale, fie printr-o reanalizare a parteneriatului cu administratorul parcului industrial sau chiar înfiintarea unei platforme noi, pe zona industrial care este în proprietatea oraşului. În pofida intenţiei autorităţilor vremii, de a crea un parc industrial, care sa creeze locuri de muncă, proiectul a eşuat lamentabil.
„De aceea se impune o analiză a situaţiei şi chiar rezilierea contractului şi căutarea unui partener serios. Totul se poate realiza perfect legal şi fucnţional printr-un partneriat public privat“, a declarat consilierul judeţean Claudiu Cornea.
În anul 2002, în zonă a fost creat Parcul Industrial Zărneşti, administrat de SC. BREM Company, o firmă italienească. Pentru realizarea sa, SC. Tohan SA a cedat 46 de hectare, din cele 246. 20% din acţiunile Parcului Industrial aparţin fabricii de armament Tohan SA.
La acea vreme, contractul care a fost încheiat în defavoarea comunităţii şi a societăţii UM Tohan SA, a fost legalizat de actualul prefect Ion Gonţea, prin biroul lui notarial.
Atragerea resurselor pentru localitate, potenţiali investitori care să beneficieze de forţa de muncă calificat pe care Zărneştiul o are.
Acest lucru se poate realiza fie prin modernizarea platformei actualului parc industrial, prin care să se creeze infrastructuri specifice producţiei industriale, fie printr-o reanalizare a parteneriatului cu administratorul parcului industrial sau chiar înfiintarea unei platforme noi, pe zona industrial care este în proprietatea oraşului. În pofida intenţiei autorităţilor vremii, de a crea un parc industrial, care sa