UPDATE 3: Zece persoane au fost reţinute de procurorii de la secţia Urmăriri Penale, a anunţat procurorul-şef Şelaru, în cadrul unei conferinţe de presă. În urma celor 26 percheziţii s-au găsit documente- formulare tipizate în alb, liste cu persoane "tratate", şi importante sume de bani, descoperite la unele locuri de muncă şi la locuinţele percheziţionate, a precizat Şelaru. UPDATE 2: Opt persoane au fost arestate, până acum, de procurori, în ancheta privind acordarea nelegală de cetăţenie unor cetăţeni moldoveni, relatează Mediafax. UPDATE: Intermediarii celor care doreau dobândirea cetăţeniei române plăteau 50 de euro/dosar drept "taxă" unor angajaţi ai ANC, care introduceau cererile în circuit şi le rezolvau prioritar, au explicatprocurorii PICCJ, relatează Mediafax.
În ampla anchetă privind acordare nelegală a cetăţeniei române unor moldoveni, sunt suspectate de implicare în activitatea infracţională 20 de persoane cu dublă cetăţenie română şi moldoveană care au intermediat activităţile infracţionale, doi lucrători ai Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), două persoane angajate pe bază de contract la Serviciul Public Comunitar pentru evidenţa persoanelor Bucureşti-Biroul de evidenţă a persoanelor nr. 5 şi doi lucrători de la Serviciul de Stare Civilă Sector 1 (la transcriere de acte de stare civilă), informează PICCJ.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în timpul percheziţiilor derulate au fost identificat şi ridicat diferite sume de bani în lei şi valută (mii de euro) şi documente de stare civilă.
Citeste si Şeful de la Evidenţa Persoanelor Sector 1 a murit după ce a aflat că subalternii săi sunt audiaţi Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Genera