Jumătate din asociaţiile de proprietari, din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, au rămas fără contorizarea căldurii. Problema a ajuns şi în atenţia consilierilor judeţeni, Naziana Moşeanu fiind cea care a sesizat această situaţie
Cablul aparatului care înregistrează cosumul agentului termic pe scară a fost tăiat de persoane necunoscute. Severinenii care se află în această situaţie au sesizat imediat angajaţii Termo.
„Am văzut că s-a tăiat cablul, m-am deplastat la Termo, am discutat cu domnul Dumangiu, a spus că nu are bani să înlocuiască cablul tăiat. Blocurile sunt contorizate cu un aparat montat pe conducta principala care intră în scara blocului. Să vedem cum o să calculeze costurile”, a spus Gheorghe Ionescu, preşedintele Asociaţei de proprietari nr 22.
Reprezentanţii Serviciului de termoficare din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare se confruntă cu această problemă din luna decembrie, ei spun că au sesizat poliţia în acest caz şi speră să se găsească vinovaţii.
Există două variante pentru pentru tăierea sau dispariţia cablului de la contorul de căldură. Fie a fost tăiat pentru a fi furat, fie a fost secţionat pentru ca facturarea căldurii să fie sistată.
„Avem peste120 de contorizări la care au fost furate sau tăiate, sunt contorizări, unde cablurile au şi 100 de metri, vorbim de cabluri de curent electric. Am sesizat poliţia”, a declarat Cornel Dumangiu, şeful Serviciului de termoficare.
Cablurile trebuie înlocuite tot de locatarii blocului, iar facturarea căldurii consumate se va face prin comparaţie cu apartamentele care au o suprafaţă similară şi au rămas cu contorizare.
„Confrom contractului fiind montate în proprietatea consumatorului se face responsabil de integritatea acestuia. Facturarea se va face prin metode indirecte, adică vom asimila consumurile de la scările în care contorii au rămas