Google, in ciuda numeroaselor avertismente pe care le-a primit din partea Uniunii Europene, cum ca ar putea incalca legislatia europeana, a mers mai departe si a pus in aplicare politica sa de confidentialitae incepand de ieri. Sursa imagine: techieapps.com
Giganticul motor de cautare a centralizat politicile de securitate aferente mai multor servicii ale brandului intr-una singura.
Printre acestea, pe langa cele care au denumirea brandului in titlu, se numara Gmail, YouTube, Picasa, Blogger, FeedBurner, Orkut si, nu in ultimul rand, sistemul de operare Android.
Aceasta lista este relevanta deoarece incepand de la 1 martie toate informatiile voastre inregistrate intr-un serviciu vor fi accesibile si tuturor celorlalte.
Pentru a ocoli acest sistem, iata cum trebuie procedat:
1. Nu va autentificati:
Cele mai multe servicii marca Google functioneaza si fara autentificare.
Daca nu introduceti numele de utilizator si parola in Google+ sau Gmail, Google nu stie cine sunteti si nu va poate salva informatii pe profil in momentul in care accesati serviciul de cautare. Asadar, ar fi bine sa va deconectati cand treceti pe Google Search.
2. Stergeti istoria cautarii pe Google:
Autentificati-va pe Google, accesati pagina www.google.com/history, faceti clic pe Remove All Web History si confirmati cu OK.
Din pacate, datele pe care le stergeti in aceasta etapa vor mai fi asociate contului vostru pentru ,,uz intern Google” inca 18 luni, abia dupa aceea vor intra in anonimat.
3. Stergeti istoricul vizionarilor pe YouTube:
Autentificati-va pe orice fereastra Google, mergeti pe YouTube, in coltul din dreapta sus faceti clic pe numele de utilizator si selectati video manager, selectati History din partea dreapta a paginii si apoi faceti clic pe Clear Viewing History.
Reincarcati respectiva pagina si faceti dupa aceea c