Companiile isi indreapta atentia tot mai mult catre Timisoara si Iasi, orase unde numarul vorbitorilor de limba germana este ridicat. Pe piata de birouri, trendul a fost intotdeauna dat de multinationale si de aceea o astfel de “migrare” ar putea conduce atat la dezvoltarea pietei din orasele secundare, cat si la cresterea ratei de neocupare in Capitala.
Pe harta spatiilor de birouri din tara, doua mari proiecte au atras atentia companiilor multinationale: City Business Centre din Timisoara, care a facut recent obiectul celei mai mari tranzactii cu birouri din afara Capitalei, si United Business Center, componenta office a ansamblului multifunctional Palas dezvoltat de Iulian Dascalu in centrul Iasiului.
Pe langa aceste poluri deja conturate, si alte orase incep sa devina atragatoare pentru companiile care vor sa se extinda sau sa intre in Romania, iar un avantaj pe care il au in fata Bucurestiului este numarul ridicat al vorbitorilor de limba germana.
„Targu Mures si Sibiu sunt doua orase cu potential pentru multinationalele care vor sa intre in Romania. Avantajul oraselor cu vorbitori de limba germana devine tot mai evident. Am stat de vorba cu proprietarii de birouri si am tras un semnal de alarma: vor fi chiriasi care vor se vor orienta si indrepta catre orasele secundare. Deja avem exemplul SAP, care desi avea birou in Capitala, a ales sa se dezvolte in alte orase”, spune Lori Collin (foto), director asociat si coordonatoarea departamentului de reprezentare a chiriasilor din cadrul companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.
Consultantul a reprezentat compania SAP atat in extinderea biroului din Bucuresti, cat si in inchirierea spatiilor din Timisoara si Cluj-Napoca.
Activitatea lui Lori Collin consta tocmai in reprezentarea companiilor in procesul de inchiriere a spatiilor de birouri, una din cele mai importante tranzact