Steluţa Duţă, Mihaela Lăcătuş şi Luminiţa Turcin gîndesc cu ochii deschişi la ziua în care se vor întoarce de la Londra cu cîte o medalie.
În sala de box de la complexul "Lia Manoliu" intră rînd pe rînd 12 fete. Sînt îmbrăcate gros, în treninguri de fîş şi cu ghiozdanul în spate. Zîmbetul discret din colţul gurii cu care au păşit pe parchetul înegrit de timp a dispărut odată cu trecerea peste pragul uşii. "Haideţi, fetele! Alinierea!", se aude o voce groasă din spatele biroului aflat în marginea sălii.
Antrenorul Adrian Lăcătuş, cel care a pus bazele boxului feminin din România acum 10 ani, îşi ia agenda şi începe să facă prezenţa, verificînd şi greutatea sportivelor. "Cu burta plină nu se face performanţă", îi explică acesta uneia dintre eleve, în timp ce continuă "apelul de dimineaţă". Al doilea va avea loc după-amiază. Disciplinate şi dornice să îşi atingă ţintele, aşa cum avea să le caracterizeze tehnicianul pe elevele sale, cele 12 fete au început antrenamentul.
Întîi încălzirea, apoi un joc de fotbal, urmat de săritura la coardă, box cu umbra, box la saci. Totul pe parcursul unei ore şi jumătate, timp în care, îmbrăcate mai degrabă pentru o expediţie la Polul Nord, sportivele slăbesc şi cîte 3 kilograme.
Ţinta finală
În grupul "fetelor cu mănuşi", trei dintre ele visează la Londra, oraşul în care boxul feminin la conta şi la nivel olimpic. Primul test trebuie să-l treacă la Mondialul din mai, atunci cînd vor urca în ring pentru a obţine calificarea.
O calificare, de fapt o medalie olimpică pentru care muncesc zi de zi. Deoarece ratarea obţinerii biletelor pentru Jocurile Olimpice nici nu o iau în calcul, au aruncat-o undeva în cel mai întunecat colţ al minţii. Steluţa Duţă (51 kg), Mihaela Lăcătuş (60 kg) şi Luminiţa Turcin (75 kg) sînt cele trei sportive care vor să demonstreze că cele 53 de medalii cucerite de pugilistele ro