Criza finanțărilor – aceasta e problema numărul unu pentru majoritatea furnizorilor de servicii medicale. Nu și pentru Grupul Romgermed, care, în 2012, deschide un spital privat cu 150 – 200 de paturi, în urma unei investiții de circa 20 de milioane de euro. Spitalul, care va avea aproximativ 5.000 metri patrati, va fi situat pe Calea Plevnei. Romgermed este, anul acesta, pe primul loc în lista companiilor private care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate București (CASMB) pentru furnizarea de servicii de laborator.
În bătălia pentru cota de piață, Romgermed – cu afaceri de aproape 20 mil. euro în 2011-, pornește din start cu un avantaj pe piața spitalelor private: în mai 2006, firma deschidea la București primul spital de lux din România, Saint Lukas (cu o investiție de 2 mil. euro).
În același an, Romgermed a început să se concentreze pe ceea ce avea să se dovedească ulterior principalul său avantaj competitiv: preluarea laboratoarelor de pe lângă marile spitale de stat. De menționat că în România sunt în prezent 431 de spitale, dintre care circa 25% au externalizat sau privatizat serviciile de laborator.
În urma procesului de contractare cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), Romgermed a obținut cel mai mare punctaj dintre cei 103 furnizori aflați în relație contractuală cu CASMB, astfel încat plafonul de analize decontate acordat Romgermed pentru 2012 este cel mai mare din București.
Romgermed estimează că, lunar, un număr de aproximativ 8.500 - 9.000 de pacienți asigurați ai CASMB vor putea beneficia de analize decontate, efectuate de către Laboratoarele Romgermed.
“Analizele decontate sunt acele analize prescrise pe bilete de trimitere standardizate CNAS de catre medicii de familie sau specialisti aflati in relatie contractuala cu CASMB (sau cu alta Casa de Asigu