Venirea primăverii și apropierea alegerilor locale încep să dezmorțească clasa politică. Politicienii încep să identifice problemele concrete, de zi cu zi, ale brașovenilor.
Astfel, președintele organizaţiei municipale a UNPR Braşov, Ovidiu Fodor, a remarcat discrepanțele între tarifele practicate la parcările de pe domeniul public din Brașov și Sibiu, oraș unde primarul sas Klaus Johannis a reușit să gestioneze această problemă în interesul comunității și al sibienilor. În primul rând, acolo municipalitatea încasează toți banii, serviciul nefiind concesionat unei firme private.
„La Sibiu, tarifele la parcări sunt de un leu pentru opt ore. Cine vrea să îşi parcheze maşina toată ziua plăteşte doar 1,5 lei. La Braşov, însă, tariful practicat este de 1,5 lei pe oră. Ba chiar, în unele zone, tariful este chiar de 3 lei pe oră. Adică cu banii pe care parchezi aici o oră poţi parca în Sibiu două zile”, a spus Fodor, care a mai adăugat că Sibiul a început să atragă mai mulţi turişti în ultima vreme. „Cum vrem noi să facem Braşovul centrul turismului românesc dacă impunem tarife de genul acesta la parcări? Este posibil ca turiştii care vin o dată la un anumit obiectiv turistic să nu mai vină şi a doua oară tocmai pentru că nivelul tarifelor practicate la parcare este mult prea mare”, a precizat Fodor.
Venirea primăverii și apropierea alegerilor locale încep să dezmorțească clasa politică. Politicienii încep să identifice problemele concrete, de zi cu zi, ale brașovenilor.
Astfel, președintele organizaţiei municipale a UNPR Braşov, Ovidiu Fodor, a remarcat discrepanțele între tarifele practicate la parcările de pe domeniul public din Brașov și Sibiu, oraș unde primarul sas Klaus Johannis a reușit să gestioneze această problemă în interesul comunității și al sibienilor. În primul rând, acolo municipalitatea încasează toți banii, serviciul nefiind conce