“Hoţia şi risipa, bugetul public şi Tratatul” (Jurnalul Naţional), "Noua hartă a imobilelor din Capitală care s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur mare" (Evenimentul Zilei), "SUA deschid uşa pentru alimente bio made în România" (Capital).
"Ne-am câştigat dreptul de a a spune NU în Europa" titrează Evenimentul Zilei. România a determinat Serbia să semneze ieri la Bruxelles protocolul bilateral privind drepturile minorităţii române din Valea Timocului. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat aseară că Bucureştiul nu va mai împiedica ţara vecină să obţină statutul de candidat la UE. “ apreciază Ion Cristoiu.
România vrea o politică externă mai contondentă. Într-un interviu acordat ziarului România Liberă, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, recunoaşte că România a dat o lovitură de teatru la Bruxelles în această săptămână, dar susţine că Bucureştiul nu a încercat să şantajeze statele europene prin blocajul asupra Serbiei, pentru a obţine în schimb admiterea în spaţiul Schengen. Şeful diplomaţiei române spune că poziţia Olandei este "inacceptabilă", fiindcă ţine nejustificat la uşa Schengen România. Pe de altă parte, Cristian Diaconescu atrage atenţia că Bucureştiul şi-a schimbat modul de abordare a politicii externe, pe care şi-o doreşte "mai contondentă".
România primeşte decizia pe Schengen în septembrie. Este singura concesie a Olandei, anunţă în ediţia sa online Adevărul care scrie şi că preşedintele Parlamentului European, social democratul Martin Schulz (Germania), a criticat Olanda pentru poziţia faţă de România şi Bulgaria şi a acuzat-o că blochează aderarea acestora la Schengen doar din cauza intereselor politice interne.
Profesorul Daniel Dăianu scrie în Jurnalul Naţional despre “Hoţia şi risipa, bugetul public şi Tratatul”. Astfel hoţia şi risipa pot musti în bugetul public chiar şi când are un deficit minim. Achiziţi