Un subiect tabu nu doar în Marea Britanie, ci în toată lumea. În România nici nu se ştie dacă există astfel de femei.
1 /.
Un grup restrâns de femei se reuneşte frecvent, pentru a vorbi despre copii lor, despre nutriţie, educaţie, jocuri, poate chiar despre grădiniţa la care vor învăţa, îi plimbă în cărucioare, merg cu ei în parcuri, iar la restaurante solicită chelnerilor scaune speciale pentru copii. Dacă le vezi pe stradă, de la depărtare, spui că sunt proaspete mămici.
Dar, aceste femei nu sunt ca toate celelalte. Iar bebeluşii lor sunt diferiţi. Nu au certificate de naştere, nici măcar nu există. Pentru că, aceşti copii sunt păpuşi din pastic. Cele care le "cresc", însă, se poartă cu ei ca şi cum ar fi copii normali. Le schimbă hainuţele, vorbesc cu ei, se joacă şi îi plimbă.
Bebeluşii care vin prin curier
Aproape toate "mămicile" încep cu "nou-născuţi". Odată creată legătura, păpuşa devine un membru al casei cu drepturi depline. Soţii sunt extrem de înţelegători, şi, în afara acestora, doar celelalte mămici care au astfel de bebeluşi pot înţelege. Restul familiei şi chiar şi prietenii acceptă cu greu păpuşa şi comportamentul mamei faţă de "copilul" ei. Privirile circumspecte şi criticile celor din jur nu le descurajează. Este modul lor de a face faţă unor traume personale: sterilitatea sau pierderea unui copil.
Mai mult, cu trecerea timpului, şi copilul trebuie să se schimbe, să crească, tocmai de aceea este dus la "recondiţionare". Fie i se schimbă trăsăturile, fie este schimbat cu o altă păpuşă, pentru a respecta vârsta.
Pentru că este simplu să "creşti" astfel de copii - nu plâng noaptea, nu cer de mâncare, nu au nevoie să le fie schimbate scutecele - multe mămici nu se mulţumesc doar cu un astfel de bebeluş şi ajung să aibă şi trei.
"Reborn dolls", plasticul care naşte sentimente m