Până în urmă cu o săptămână, deplasarea unui arbitru la un meci presupunea cazarea pentru două nopţi în oraşul de disputare a partidei, înainte şi după joc. Cheltuiala, evident, intra în atribuţiile arbitrului, care plătea cele două nopţi petrecute la hotel. Oficializarea micşorării baremelor a modificat însă această regulă.
Pe lângă faptul că le-a oferit „fluieraşilor” oportunitatea să ajungă cu doar două ore înainte de meci în oraşul de disputare al acestuia, Crăciunescu a decis să nu mai anunţe pe site-ul CCA delegările arbitrilor, acestea devenind, practic, un adevărat secret. „Propunerea a venit de la «Divizia B», de la domnul Braşoveanu, preşedintele Dunării Galaţi, şi am zis să încercăm, aşa e şi modelul din Spania. Dacă arbitrii nu mai au legătură cu mesele oferite de cluburi de ce să mai ştie cei de acolo ce brigadă vine la meci? Să le pregătească patul?”, şi-a motivat Crăciunescu decizia. Modelul spaniol e însă altul: ziarul Marca anunţă în fiecare zi delegările de la meciuri, deci ele se ştiu cu cel puţin o zi înainte.
Imediat, şefii echipelor din Liga 1 au comentat cele spuse de şeful CCA. „E o decizie care nu are rost. Într-o lume normală arbitrii ar trebui anunţaţi cu cel puţin 24 de ore înainte de meci. Poate o să-i aducă cu SMURD-ul, nu ştiu cum o să procedeze”, a reacţionat imediat, amuzat Adrian Porumboiu, finanţatorul celor de la FC Vaslui.
Nici Nicolae Badea, preşedintele CA al lui Dinamo, nu a trecut cu vederea hotărârea CCA. „Arbitrii vor veni cu taxiul la meci. De unde a spus domnul Crăciunescu că ar fi importat acest sistem, din Spania? Poate aşa se întâmpla acolo pe vremea Inchiziţiei. Acest lucru nu face decât să aducă noi suspiciuni asupra corectitudinii arbitrilor”, a afirmat şi oficialul roş-albilor.
Până în urmă cu o săptămână, deplasarea unui arbitru la un meci presupunea cazarea pentru