Gândiţi-vă de două ori înainte de a cumpăra un produs la un preţ mic. Costurile ulterioare pot depăşi cu mult preţul unui lucru mai bun.
Există consumatori care, constrânşi de buget, preferă să cumpere produse ieftine.
În unele cazuri însă, acestea ajung să coste mai mult decât un produs mai scump şi mai bun.
1. Unul din aceste produse este încălţămintea. Un pantof prost vă poate produce bătături, vă poate incomoda la mers şi nu va oferă protecţie în caz de umezeală. Iar reumatismul sau durerile de spate vă aşteaptă după colţ.
2. Aveţi grijă când vă luaţi un calculator sau un laptop, avertizează programatorul Cristian Dobre. "Un sistem ieftin va merge greu, veţi pierde timp, va avea o conexiune proastă la internet şi nu va putea rula anumite programe de bază", afirmă acesta.
3. O mobilă sau o saltea ieftină, iarăşi, vă pot produce mari neplăceri. O saltea care nu este de calitate poate să vă aducă nopţi albe şi, în timp, o vizită la doctor. Un dulap sau un pat prost finisat se pot strica repede şi vă pot obliga la cheltuieli suplimentare pentru repararea sau înlocuirea lor.
4. Uneltele sunt o altă categorie de produse unde calitatea contează foarte mult. "Dacă ai de făcut lucrări complexe şi de durată, uneltele ieftine mai mult te încurcă decât te ajută. Se vor strica repede, îţi ia mai mult timp să efectuezi o lucrare şi vei fi obligat, în final, să cumperi altele mai bune", spune inginerul Cătălin Ionescu.
5. Caloriferul electric este un produs care consumă, de regulă, mult curent. În cazul în care este de slabă calitate, e posibil să aveţi surpriza să consume mult mai mult curent electric decât scrie în fişa tehnică.
6. În cazul serviciilor medicale, calitatea este extrem de importantă. Dacă apelaţi la un dentist care are preţuri foarte mici, este posibil să nu daţi peste o persoană cu prea mare experienţă sau cu o aparatură