Gică Popescu (44 de ani) este acum membru în Comisia de Disciplină la UEFA. În 2005, a candidat împotriva lui Mircea Sandu pentru funcţia de preşedinte al federaţiei şi, chiar dacă a primit 102 voturi, a pierdut alegerile.
Popescu are în plan o revenire, însă până atunci aşteaptă o decizie foarte importantă: verdictul în Dosarul Transferurilor, care va fi anunţat săptămâna viitoare. Pentru Gică Popescu, procurorii au propus "condamnarea cu executare, în regim de detenţie, peste minimum pedepsei specificate de lege pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală".
Cum ţi s-a părut, Gică, intrarea jandarmilor peste suporterii care protestau împotriva lui Sandu şi Dragomir?
Aş fi preferat să vorbesc despre echipa naţională, o echipă pe care de mult n-am mai văzut-o atât de curajoasă, atât de încrezătoare. A avut o altă atitudine şi probabil că dacă va continua aşa, vom avea şi rezultate. Dar referitor la incidente, de acolo de unde stăteam, am văzut doar intrarea în forţă a jandarmilor. Sincer, nu am înţeles de ce au făcut asta.
Din cauza scandărilor împotriva celor doi preşedinţi...
Da, acele scandări s-au auzit, erau la un moment dat strigate de foarte multă lume. Şi eu am fost curios şi contrariat de ce se întâmpla acolo. Sincer, mie atitudinea suporterilor nu mi s-a părut nesportivă, nu necesita o intervenţie în forţă. Lăsăm la o parte scandările respective care nu mi s-au părut în regulă, dar oamenii au voie să strige ce vor în limitele decenţei. Dacă erau bannere care jigneau federaţia, oamenii de acolo, înţelegeam să intri peste ei. Altfel, nu ai voie să ai atitudinea asta de forţă.
Pe unul dintre bannere scria «Ştiinţa nu moare»…
E un mesaj frumos. Asta înseamnă că sunt suporteri care nu au uitat ce înseamnă Craiova şi acelaşi lucru îl simt şi eu. Şi eu sunt de acord că Ştiinţa nu