Curierul Naţional a testat pentru cititori, PS Vita şi a aflat care sunt punctele forte şi slabe ale acesteia
Specificaţiile acesteia o fac să-şi merite bani, însă pentru România este destul de scumpă
În schimb, experienţa de gaming nu poate fi comparată, cu cea de pe PSP-uri
Japonezii de la Sony au făcut un pas înainte în lumea consolelor de gaming portabile prin lansarea PlayStation Vita (PS Vita). Mai mult decât o nouă generaţie de PlayStation Portable (PSP), PS Vita îşi întrece predecesorul la toate capitolele. Este mai mare în dimensiuni, însă fără să dimiueze gradul de confort atunci când vine vorba de mobilitate. Dimensiunile de 83,55 mm înălţime, 182 mm lăţimă şi 18,6 mm grosime, îl fac mai mare decât orice PSP, dar îi permite să încapă în buzunarele normale de la pantaloni sau haină.
Greutatea de 260 de grame este suficientă pentru a nu crea impresia, la prima atingere că este grea. Însă în cazul unei utilizări îndelungate la nivelul degetelor se va simţi o oarecare oboseală şi nevoia de a schimba modul de susţinere a acesteia, mai ales în cazul jocurilor care necesită o activitate sporită a digitaţiei. Un joc precum Unit 13 (shooter) este mult mai solicitant iar gradul de confort scade cu trecerea timpului. Însă, pentru un pasionat de console portabile acest efort nu cred că va fi un factor care să-l împiedice să-l cumpere şi să-l folosească de fiecare dată când are 5 minute pauză din activitatea normală.
Dimensiunile extinse ale PlayStation Vita au şi scopul de a "găzdui" capacităţi superioare faţă de PSP. Dimensiunile au fost mărite pentru a face loc unui ecran Super AMOLED, multi-touch capacitiv de 5 inci, care permite redarea unor imagini de înaltă definiţie, la 32 biţi, la o rezoluţie de 960×544 qHD şi 220 ppi (pixel per inci). Calitatea imagini este superioră celei oferite de PSP 3000 de exemplu. Mult mai vie, mai c