Municipiul Cluj-Napoca este unul dintre cele 20 de oraşe care concurează pentru titlul de Capitală Earth Hour România. Câştigător va fi desemnat oraşul unde va fi colectată cea mai mare cantitate de pet-uri.
Programat pentru 31 martie, în intervalul orar 20.30-21.30, Earth Hour (Ora Pământului) este cea mai mare manifestare de mediu din istorie şi continuă tradiţia deja binecunoscută a stingerii luminilor în mod simbolic. Ediţia din acest an aduce o provocare: primăriile care participă la concurs în numele comunităţilor lor vor trebui să realizeze un dosar în care explice detaliat proiectele şi iniţiativele din domeniul protecţiei mediului înconjurător derulate în anii trecuţi, dar şi cele viitoare. După analiza acestor dosare, vor rămâne trei oraşe în finală. Localitatea în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat apoi drept Capitala Earth Hour România, 2012.
Oraşele care au intrat în cursă sunt: Adjud, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Giurgiu, Iaşi, Mizil, Panciu, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Slobozia, Suceava, Timişoara şi Vaslui.
Ce e Earth Hour
Prima ediţie a Earth Hour a avut loc în 2007 şi s-a bucurat de participarea unui singur oraş, Sydney. În prezent, la mişcare au aderat peste 5200 de oraşe din 135 de ţări şi 1,8 miliarde de oameni. Manifestarea a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început - stingerea luminilor pentru o oră.
Provocările Earth Hour se adresează tuturor, nu numai oraşelor. „I Will If You Will", noua platformă globală a campaniei, disponibilă la www.youtube.com/earthhour, în curând şi în limba română, are scopul de a arăta că oricare dintre noi are puterea de a schimba ceva în lumea sau în anturajul în care trăieşte, potrivit http://ora-pamantului.ro.