Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, într-un interviu acordat „Caţavencii", că s-a simţit precum Socrate, atunci când a fost demis din funcţie de Emil Boc, precizând că această destituire a fost „un exerciţiu de flexare a muşchiuleţului" din partea cabinetului Boc, care însă nu a avut rezultatul scontat.
"M-am simţit precum Socrate, dar n-am băut cucută şi n-am rămas cu impresia că respectivul exerciţiu de flexare a muşchiuleţului ar fi întărit fostul cabinet", a mărturisit fostul ministru de Externe.
Baconschi a apreciat, însă, sinceritatea fostului premier Emil Boc, care a mărturisit că Baconschi s-a achitat ireproşabil de datoriile sale din cadrul Ministerului de Externe.
„Mi-a plăcut, însă, că fostul meu şef de guvern a recunoscut, cu ardelenească onestitate, că mi-am făcut bine treba de ministru al treburilor din afară", a spus Baconschi.
Teodor Baconschi s-a poziţionat de partea formării unei Mişcări Populare, arătând că o astfel de mişcare, ar avea "două virtuţi dinamice: ne scoate din hibernare civică şi pune la treabă România proprietarilor-antreprenori, România profesiunilor liberale, a orăşenilor cu carte, a tipilor care asudă ca să le prospere afacerile".
"Mişcarea Populară e postmodernă: vor intra aici şi ONG-uri, personalităţi independente, bloggerii de dreapta, seminţe tinere, de felul Noua Republică", a arătat Baconschi.
Fostul ministru de Externe a explicat, pentru Caţavencii, că o posibilitate demnă de luat în calcul este o alianţă PDL-PNŢCD, arătând că sondajele pentru acest partid sunt atât de scăzute, întrucât nu este în Parlament." Dacă sunt şanse să revină în Parlament, se va activa bazinul lor de votanţi, care e mai mare", a spus Baconschi.
Teodor Baconschi a fost demis, la sfârşitul lunii ianuarie, din funcţia de Ministru de Externe, după ce a publicat pe blogul său personal o post