La 21:22 a început coşmarul. Cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter a pus la pământ zeci de clădiri, iar 1424 de persoane au murit, strivite de dărâmături.
Cântăreaţa Doina Badea, omul de televiziune Alexandru Bocăneţ sau Toma Caragiu s-au aflat printre victime.
"A fost un coşmar pe care nu aş vrea să-l mai trăiesc sau să-l mai trăiască cineva vreodată. La Urgenţe erau cinci medici de gardă şi două săli în care se opera: un ulcer perforat la un tânăr şi o hernie omblicală la o femeie. Eu eram în sala în care pregăteam femeia şi, când am introdus acul în coloană pentru anestezie, a început să se zguduie clădirea. Am realizat imediat că e cutremur. Lumina s-a stins, au început să se spargă geamuri, s-a auzit un vuiet îngrozitor şi se simţea un praf puternic de cărămidă roşie. Am ajuns sub tocul uşii, unde erau şi ceilalţi doi medici cu care operam. Era o tensiune extraordinară, clădirea se mişca şi zgomotul era infernal", povesteşte, după 35 de ani de la dezastru, medicul Fălticeni Popescu, aflat în acea seară de gardă la Floreasca.
"Erau oameni bolnavi, unii erau operaţi şi se dădeau de-a dura pe scări. Plăcile de marmură cădeau peste bolnavi. Târâş s-a ajuns până la parter. Am ajuns în faţa spitalului şi se auzeau sirenele ambulanţelor care aduceau pacienţi. În aproximativ cinci minute, intersecţia Calea Floreasca cu Ştefan cel Mare era complet blocată. Era un infern! Cei sănătoşi cărau pe braţe răniţii. Era un val de braţe pe care se purtau corpuri umane. Răniţii ţipau şi plângeau şi erau depuşi în faţa spitalului. Curtea se umpluse de bolnavii din spital care ieşiseră cu pături în cap", a mai spus doctorul Popescu. La 21:22 a început coşmarul. Cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter a pus la pământ zeci de clădiri, iar 1424 de persoane au murit, strivite de dărâmături.
Cântăreaţa Doina Badea, omul de televiziune Alexandru Bocăneţ sau To