Sarcină. Una dintre îndatoririle ei era să se ocupe de aprovizionarea restaurantuluiInconştienţă. Aşa numeşte, acum, Mihaela Mihoc (34 de ani), din Baia Mare, Maramureş, faptul că a acceptat propunerea de a sta opt luni în Abuja, Nigeria, pentru a coordona activitatea unui restaurant cu specific italian, Da Maria, deschis de un amic. Tânăra recunoaşte că a plecat pentru a câştiga ceva bani şi nu a stat nicicum pe gânduri.
"Nici măcar nu ştiam unde este localizată Nigeria pe hartă. Pe pagina de internet a Ministerului de Externe scria doar că este o ţară care trebuie evitată", ne-a mărturisit băimăreanca. După 12 ore de zbor cu avionul, contactul cu ţara "de adopţie" a fost şocant pentru tânără. "În mijlocul capitalei, zona era plină de colibe făcute din frunze de palmier. M-a şocat efectiv sărăcia de acolo", explică Mihaela. Viaţa în capitala nigeriană nu a fost uşoară, iar pericole erau la tot pasul.
Anturaj. Românca s-a împrietenit cu nigeriencele cât timp a lucrat la restaurantul italienesc Echipă. Alături de patronul localului, un prieten bun din Baia Mare"Eram administratorul restaurantului, dar când era nevoie spălam vase şi chiar curăţam pe jos. Lucram şi zece ore pe zi dacă era nevoie şi trebuia să suport avansurile băştinaşilor înstăriţi şi să refuz cererile lor cu eleganţă. Consumul nervos era mare, mai ales că îmi era frică să nu fiu răpită pe stradă. Am trăit opt luni cu teama că am pielea albă", mai spune maramureşeanca.
Exotic. Mihaela s-a fotografiat într-o poziție incomodă, pe o țestoasă Tânăra avea bani, dar nu avea linişte, iar experienţa, după cum mărturiseşte, îi va prinde bine pentru viitor. "Aveam bani de buzunar, cam 50.000 de naira (n.r. - moneda nigeriană). Asta înseamnă un salariu foarte bun în Nigeria. Dar nu mă puteam bucura de ei, fiindcă mă simţeam vânată", a mărturisit Mihaela. Cu toate acestea, maramureşeanca a