Reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia au anunţat că, în cadrul „Exponatului lunii", un vas ce datează dinaintea erei noastre va putea fi vizitat de către public. Astfel, vedeta lunii martie la instituţia din oraşul Unirii va fi un vas celtic cu toarte antropomorfe descoperit în localitatea Blandiana, aflată la aproximativ 30 de kilometri de Alba Iulia, tocmai în urmă cu 2.300 de ani.
Piesă rară
Vasul „kantharos" a fost găsit într-un mormânt celtic şi, potrivit reprezentanţilor muzeului, toartele sale, care prezintă câte un personaj masculin şi unul feminin, reprezintă o piesă rară în Europa de Est şi în cea Centrală. Vasul va putea fi admirat de către public prima dată marţi, când va avea loc vernisarea oficială a exponatului, după care va rămâne în atenţia privitorilor toată luna martie. La Muzeul Naţional al Unirii mai pot fi vizitate, până în 15 martie, şi câteva descoperiri arheologice de pe teritoriul localităţii Pianu de Jos. Reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia au anunţat că, în cadrul „Exponatului lunii", un vas ce datează dinaintea erei noastre va putea fi vizitat de către public. Astfel, vedeta lunii martie la instituţia din oraşul Unirii va fi un vas celtic cu toarte antropomorfe descoperit în localitatea Blandiana, aflată la aproximativ 30 de kilometri de Alba Iulia, tocmai în urmă cu 2.300 de ani.
Piesă rară
Vasul „kantharos" a fost găsit într-un mormânt celtic şi, potrivit reprezentanţilor muzeului, toartele sale, care prezintă câte un personaj masculin şi unul feminin, reprezintă o piesă rară în Europa de Est şi în cea Centrală. Vasul va putea fi admirat de către public prima dată marţi, când va avea loc vernisarea oficială a exponatului, după care va rămâne în atenţia privitorilor toată luna martie. La Muzeul Naţional al Unirii mai pot fi vizitate, până în 15 martie