Millenium Building Development a precizat printr-un comunicat de presă că, de fapt, prin decizia dată la începutul lunii martie, Curtea de Apel Iasi a respins, ca fiind lipsita de obiect, cererea de revizuire formulată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti în legătură cu Cathedral Plaza.
“Deşi Arhiepiscopia afirmă ca instanţa ieşeană a confirmat ilegalitatea construcţiei Cathedral Plaza, menţionăm că, de fapt, prin decizia nr. 405/ 2 martie 2012, Curtea de Apel Iaşi a constatat doar că nu mai există obiectul asupra căruia să se pronunţe, fără a face vreo referire la legalitatea sau ilegalitatea autorizaţiei de construcţie”, se spune în comunicat.
Millenium Building Development mai afirmă că astfel Curtea de Apel Iaşi a confirmat ceea ce compania a susţinut încă de la bun început, şi anume că acţiunile de revizuire ale Arhiepiscopiei – depuse la Iaşi şi Alba Iulia – nu mai aveau obiect, din moment ce Curtea de Apel Suceava se pronunţase deja, definitiv şi irevocabil, asupra altei cereri de revizuire depusă de Arhiepiscopie.
“Subliniem din nou ca Millennium Building Development a obţinut şi respectă toate planurile, avizele şi autorizaţiile cerute de autorităţile guvernamentale şi locale pentru a ridica şi apoi pentru a opera clădirea Cathedral Plaza, iar anularea autorizaţiei de construcţie este neintemeiată, această eroare urmând a fi îndreptată de către instanţele europene”, se mai spune în comunicat.
Millennium Building Development a înaintat la începutul acestui an o plângere şi o solicitare de soluţionare în procedură de urgenţă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în Strasbourg. În plangere se reclamă faptul că deciziile Curţii de Apel Suceava, care au avut ca efect anularea autorizaţiei de construcţie a Cathedral Plaza, violează Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care protejează proprietatea privată şi cons