Produsele cosmetice de îngrijire a părului fac mai mult rău decât bine, afirmă medicii. Aceştia sunt de părere că o dietă echilibrată, săracă în grăsimi "rele", poate preveni căderea părului.
Specialiştii în dermatologie spun că moştenire genetică, stresul, excesul de testosteron, tratamentele medicamentoase sau utilizarea produselor cosmetice agresive, precum vopseaua de păr sunt principalele motive din cauza cărora ne putem confrunta cu pierderea podoabei capilare de la vârste fragede.
70 la sută dintre persoanele trecute de 35 de ani se confruntă cu rărirea podoabei capilare
După ce au trecut de 35 de ani, 70 la sută dintre oameni încep să se confrunte cu rărirea podoabei capilare, susţin specialiştii. Pentru a opri căderea părului, suntem tentaţi să cumpărăm tot felul de produse farmaceutice care promit rezultate uimitoare într-un timp relativ scurt. Medicii dermatologi spun că nu toate tratamentele de tipul şampoanelor sau al loţiunilor stopează căderea firelor de păr şi nici nu accelerează creşterea podoabei capilare.
O soluţie la îndemâna oricui o reprezintă dieta. "Pentru ca părul să se regenereze avem nevoie de proteine de înaltă calitate. Carnea este o sursă importantă de acest nutrient, dar eu recomand să apelăm la cele de natură vegetală", a spus dr. Alan Bauman.
Specialistul mai precizează că pentru a preveni căderea părului trebuie să avem un scalp curat şi să ţinem sub control sebumul de la nivelul rădăcii firelor de păr.
Broccoli, spanacul, somonul şi cerealele integrale, pe lista alimentelor care previn căderea părului
Jurnaliştii de la Huffington Post au realizat o listă cu zece alimente care stopează căderea părului.
● Somonul - sursă inepuizabilă de acizi graşi Omega 3. Acest tip de peşte conţine grăsimi "bune". În plus, somonul este bogat în proteine de înaltă calitate, vitamina B 12 şi fier. Per