“In echipa premierului se află numai miniştri care la Revoluţie aveau intre 11 ani şi 21 de ani. Este probabil cel mai puternic semnal al faptului că a venit timpul schimbării in clasa politică.”Traian Băsescu
BOGDAN DRĂGOI – Ministrul Finanţelor Publice. La Revoluţie avea 9 ani. Tatăl său, generalul (r) Dan Drăgoi, avea 36. in deceniul care a urmat, Bogdan şi-a dublat varsta, iar Drăgoi-senior a făcut afaceri cu statul prin companii-paravan infiinţate dincolo de Canalul Manecii. Mai tarziu, Bogdan s-a lansat in business pe rampa deja construită de Dan Drăgoi. Acum, tanărul a ajuns ministru, iar tatăl său – bogat. Sistemul de relaţii de care dispun cei doi Drăgoi se reflectă in afacerile lor.
August 2008. Bucureşti. Clubul Fratelli.Atmosferă de fiţe. Cu un trabuc cubanez in gură, sărbătoritul Raymod De Rubeis execută sticle de şampanie, iar Bogdan Drăgoi este unul dintre invitaţii săi de seamă. Fac poze impreună, cu familia, se ţin tovărăşeşte de după umeri. Sunt prieteni. Dar şi parteneri de afaceri.
Afaceristul expat, Raymond De Rubeis s-a intersectat cu familia Drăgoi la Londra in anii ’90. Atunci, De Rubeis lucra pentru grupul Balli. Iar grupul Balli era reprezentat in Romania de Dan Drăgoi, tatăl actualului ministru. Casa de comerţ controlată de fraţii Alaghband, de origine iraniană, avea interese majore in Carpaţi – ţintind industria metalurgică. In cartierul general al Balli, nu departe de Hyde Park, se puneau la punct strategiile de căpuşare sau preluare a combinatelor romaneşti de stat. Prima lovitură s-a dat la Galaţi, pe malul Dunării, printr-o companie infiinţată in Londra, pe malul Tamisei.
UN DOLAR DE LA FIECARE.Una dintre afacerile familiei Drăgoi a costat fiecare roman un dolar. Decontul a avut loc in 2007, dar lovitura a fost dată cu zece ani mai devreme prin firma londoneză Sidex International Ltd. Compania a funcţion