NASA s-a confruntat cu 13 atacuri cibernetice în 2011, au declarat oficialii agenţiei în cadrul unei conferinţe, iar prejudiciile s-au ridicat la costuri de cca. 7 mil. dolari.
Unul dintre exemplele oferite de Paul Martin, inspector general la NASA a fost cel al atacului realizat de un grup din China. Hackerii chinezi au accesat date din reţeaua diviziei Jet Propulsion de la NASA, au descărcat şi au şters informaţii confidenţiale păstrate de latorator în reţea. Înainte de a părăsi acest sistem, hackerii au încărcat pe reţea un soft care le permitea să acceseze şi alte sisteme NASA, fără a lăsa urme uşor detectabile.
În cadrul unui alt atac cibernetic, hackerii au spart peste 150 de coduri de acces în reţelele Agenţiei Spaţiale Americane, iar reprezentanţii instituţiei au declarat că nici până astăzi nu pot fi siguri că accesul hackerilor a fost blocat definitiv în sistemele atacate.
Atacurile cibernetice au devenit tot mai sofisticate de-a lungul vremii, a declarat Paul Martin, iar tocmai de aceea NASA cheltuieşte anual cca. 1,5 mld. dolari pe "activităţi legate de IT" şi cca. 58 mil. dolari pentru securitate.
Nu demult, directorul FBI declara că hackerii ar putea deveni o ameninţare mai mare decât teroriştii pentru Statele Unite ale Americii, scrie Mashable.