Daunele auto solicitate de români firmelor de profil au crescut cu circa 10% în utimele luni, deoarece vremea rea a afectat sute de şoferi. Sursa: ADI PÎCLIȘAN
1 /.
Izabel Haiduc, din Timişoara, nu-şi mai poate folosi maşina de câteva săptămâni. Aceasta a fost avariată grav de gheaţa căzută de pe Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal din Timişoara, unde lucrează. "Maşina are tot plafonul îndoit, parbrizul şi luneta sparte, bordul crăpat. Potrivit evaluării, paguba se ridică la 15.000 de lei", spune timişoreanca.
Pentru distrugerea maşinii, ea are de gând să dea în judecată primăria Timişoara. În aceeaşi situaţie sunt sute de români care şi-au găsit recent maşinile avariate de zăpadă. Acestora li s-au alăturat victimele din trafic, deoarece s-a circulat în condiţii proaste.
Cauzele accidentelor
"Cele mai multe despăgubiri au fost plătite din cauza căderilor de zăpadă de pe aco pe rişurile imobilelor", a spus Daniel Dinu, şef birou daune auto în cadrul Generali România, pentru EVZ. În mod normal, pagubele trebuie solicitate proprietarului clădirii, în instanţă. Cei care nu vor să se complice şi au poliţe CASCO primesc, însă, despăgubiri de la asigurători. În ultimele două luni n-au lipsit nici accidentele din trafic, cauzate de vremea rea, iar o categorie aparte au fost ciocnirile din parcare, care se petrec, de altfel, şi pe timp de vară.
Creştere cu 10% a daunelor
"Dacă se ştie cine a fost vinovatul, se cer despăgubiri în baza poliţei RCA a acestuia. Dacă nu se ştie vinovatul, accidentatul va cere despăgubiri în baza poliţei CASCO, dacă deţine aşa ceva", a spus Bogdan Andriescu, şeful Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România. La nivelul pieţei, volumul daunelor cerute de clienţi a crescut cu circa 10% în ultimele două luni, spune Andriescu. La Generali a fost o creştere de cir