Judecătorii instanţei supreme au finalizat, marţi, procesul în care finanţatorul echipei Steaua, George Becali, vicepreşedintelui FC Steaua, Teia Sponte, şi alte persoane sunt judecaţi pentru fapte de corupţie în sport, stabilind pronunţarea în acest dosar pentru 20 martie.
La acest ultim termen, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, avocaţii inculpaţilor din dosar, dar şi acuzaţii au vorbit pe rând în faţa judecătorilor, prezentând argumentele pentru care trebuie fie condamnaţi, fie achitaţi.
Procurorul DNA a susţinut în faţa judecătorilor că George Becali şi avocata Alina Ciul trebuie condamnaţi la pedepse cu executare, în vreme ce pentru Piţurcă, Marino şi Sponte a cerut stabilirea unor pedepse cu suspendare.
Astfel, procurorul a arătat că George Becali trebuie condamnat pentru dare de mită şi trei fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată la o pedeapsă privativă de libertate. Procurorul a cerut patru ani de închisoare pentru fapta de dare de mită şi doi ani de închisoare pentru faptele de fals.
Pedeapsă cu executare a cerut şi pentru avocata Alina Florentina Ciul, pentru care a solicitat stabilirea unei pedepse de doi ani de închisoare pentru faptele de favorizare a infractorului şi fals.
De asemenea, procurorul a cerut pedepse cu suspendare pentru mâna dreaptă a lui George Becali, Teia Sponte, pentru Gheorghe Marino şi Victor Piţurcă. Pentru toţi cei trei procurorul a cerut condamnarea la câte doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei.
În altă ordine de idei, magistratul DNA a precizat că "personaje" precum George Becali au corupt fotbalul românesc şi că instanţa supremă nu trebuie să legalizeze astfel de practici prin soluţia ce o va da, dacă se doreşte redescoperirea unor noi valori fotbalistice româneşti.
În apărarea lor, avocaţii inculpaţilor din dosar au susţinut că probele prezentate de