La finalul anului trecut a avut loc o licitaţie a tricourilor purtate de jucătorii Universităţii Cluj în meciul cu Kuban Krasnodar, de inaugurare a Cluj Arena, iar banii strânşi în urma vânzării acelor tricouri, 13.400 de lei, au fost folosiţi, acum, pentru finanţarea a trei proiecte sportive umanitare. În acest sens, 3.000 de lei au mers la Centrul şi Clubul Sportiv Lamont, care va realiza un proiect de formare a unei echipe de înotători alcătuite din şase tineri cu dizabilităţi, iar de aceeaşi sumă va beneficia şi Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Cluj.
Bani pentru escaladă
"Elevii acestui liceu se vor antrena în cadrul unei echipe de torbal, un sport stimulant pentru dezvoltarea capacităţii de orientare în spaţiu, reacţia la stimuli sonori şi viteza de reacţie, şi vor putea participa la competiţii de profil", conform reprezentanţilor Fundaţiei Comunitare Cluj (FCC), finanţatoarea acestor proiecte şi cea care a organizat Fondul "U pentru Cluj", în urma căruia au fost licitate cele 24 de tricouri ale "şepcilor roşii". Al treilea proiect este destinat Asociaţiei pentru Turism Activ Cluj (ATAC), care a primit 2.400 de lei pentru finanţarea unui cadru care să le permită tinerilor sub 18 ani practicarea escaladei. De asemenea, cinci sportivi clujeni, trei înotători de la Lotul Paralimpic Român şi două atlete de la Liceul cu Profil Sportiv, vor primi o bursă de câte 1.000 de lei fiecare.
La finalul anului trecut a avut loc o licitaţie a tricourilor purtate de jucătorii Universităţii Cluj în meciul cu Kuban Krasnodar, de inaugurare a Cluj Arena, iar banii strânşi în urma vânzării acelor tricouri, 13.400 de lei, au fost folosiţi, acum, pentru finanţarea a trei proiecte sportive umanitare. În acest sens, 3.000 de lei au mers la Centrul şi Clubul Sportiv Lamont, care va realiza un proiect de formare a unei echipe de înotători alcătuite din şase