RFI România înscrie ţara noastră pe harta mondială a organizatorilor Zilei Mondiale a Apei. Pe data de 22 martie, la Bucureşti şi în alte cinci oraşe din România, Ziua Mondială a Apei va fi sărbătorită prin concursuri de degustare a apei… da, da, aţi citit bine, un concurs de degustare de apă, curs practic de plantare legume în bucătăriile proprii, dar şi multă distracţie asigurată de Dj-ii RFI România prezenţi în locaţiile partenere.
Ce este World Water Day, Ziua Mondială a Apei
O zi internaţională pentru a celebra apa potabilă fost propusă în 1992 la Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare (UNCED). Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a răspuns prin desemnarea zilei de 22 martie 1993 drept prima zi Mondială a Apei.
Este o modalitate de a atrage atenţia asupra importanţei apei potabile, o zi în care pledăm pentru gestionarea durabilă a resurselor de apă.
În fiecare an, Ziua Mondială a Apei (WWD) are câte o temă. Scopul principal al WWD este de a promova iniţiativele locale din întreaga lume, cu obiectivul general de a atrage atenţia cu privire la tema a anului.
Este de fapt un angajament general, individual, dar şi colectiv, necesar pentru răspândirea la scară locală, naţională şi internaţională, conştiinţa valorii apei potabile pentru securitatea alimentară.
World Water Day, Ziua Mondială a Apei 2012
WWD 2012 – Apa şi securitatea alimentară – Water and Food Security
Campania de anul acesta se concentrează pe legătura dintre apa pe care o folosim în fiecare zi şi cea care se consumă pentru producerea alimentelor.
Obiectivul este adoptarea unui regim alimentar folosind mai puţină apă, pentru a ne asigura că din ce în ce mai mulţi oameni au acces la alimentaţie, atâta vreme cât se economiseşte apa, deci producţia alimentelor de bază va fi mai mare în acest fel.
Pe scurt, scopul