Potrivit referatului alcătuit de procurorii Parchetului General, prin care cer arestarea preventivă poliţistului criminal, Gheorghe Vlădan a deschis focul asupra locului de joacă din faţa salonului după ce a ieşit din coaforul în care a ucis cu sânge rece două persoane şi a rănit alte şase.
"În ceea ce priveşte condiţia de pericol social concret pentru ordinea publică pe care l-ar genera lăsarea în libertate a inculpatului, aceasta se realizează atunci când în urma analizei tuturor circumstanţelor referitoare la faptă şi inculpat, se constată că lăsarea în libertate a acestuia ar prezenta pericol pentru ordinea publică. Această cerinţă este motivată în cauză, în mod special pe faptul că, din probele administrate până în prezent, a rezultat că a folosit o armă de foc de 9 mm şi a executat foc deschis într-un spaţiu public - un salon de coafor şi frizerie, în care se aflau persoane paşnice, aflate la tuns şi coafat sau care aşteptau la rând, lipsite de apărare, în faţa «armei inculpatului».
De asemenea, potrivit probelor administrate în cauză, a executat foc deschis şi din incinta salonului, prin geam, înspre exterior. În condiţiile în care în faţa salonului, implicit în faţa geamului, prin care a executat foc deschis, era un parc, cu locuri de joacă, rezultă un grad de pericol social al faptelor deosebit de crescut şi denotă o periculozitate, o gravitate extremă, ce impun privarea de libertate a inculpatului", subliniază anchetatorii în documentul care a ajuns pe masa magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Aceştia urmează să decidă dacă îl vor trimite după gratii pe Vlădan pentru 29 de zile.
Potrivit referatului alcătuit de procurorii Parchetului General, prin care cer arestarea preventivă poliţistului criminal, Gheorghe Vlădan a deschis focul asupra locului de joacă din faţa salonului după ce a ieşit din coaforul în care a ucis cu sânge rec