Zaharul din alimentele consumate face ca organismul sa o ia razna, sa se depuna kilograme in exces si chiar ca anumite organe sa se imbolnaveasca. De fiecare data cand consumi zahar rafinat, nivelul acestei substante din sange creste brusc, ceea ce duce la dereglari sau boli precum cele de inima sau diabetul.
Vestea buna este ca nu trebuie sa urmezi o dieta stricta, ci doar sa elimini anumite alimente. In principiu, evita tot ce contine amidon, precum cartofii, faina alba, porumbul, pastele, aluatul alb, prajiturile si torturile.
Din fericire, conform Prevention, exista si cateva metode prin care organismul poate fi "convins" sa nu mai simta nevoia de zahar sau prin care el poate impiedica depozitarea acestuia, astfel incat sa te mai poti bucura din cand in cand de dulciuri si alte delicatese. Iata ce poti face:
Consuma o gustare grasa
Consuma o gustare grasa cu 10-30 de minute inainte de masa si vei ramane satul pentru mai mult timp. La capatul stomacului tau se afla un inel format din muschi, acesta regland viteza cu care mancarea paraseste stomacul si intra in intestin. Aceasta valva face ca nivelul de glucoza din sange sa nu creasca peste masura. Grasimea declanseaza un reflex de a micsora valva, incetinindu-se astfel digestia.
Chiar si o lingurita dintr-un aliment ce contine grasimi poate sa aiba acest efect miraculos. Poti manca o mana de nuci sau o bucatica de cascaval.
Consuma niste otet
Otetul incetineste transformarea amidonului in zahar, astfel incat organismul nu mai depune grasime in exces. Astfel, poti consuma paine si alte alimente care au amidon, fara sa aiba efecte de ingrasare la fel de mari.
Otetul creste si sensibilitatea corpului la insulina, asa ca este bine sa consumi o lingurita inainte de masa, impreuna cu salata, care ar trebui consumata tot la ince