De cate ori ti s-a intamplat sa mananci un lucru crezand ca este sanatos si ulterior sa afli ca, in realitate, nu-ti aduce niciun serviciu, dimpotriva? Poate ca nici macar in acest moment nu constientizezi pericolul la care te expui cand consumi unele alimente.
Dieteticieni de renume din New York, Lauren Antonucci si Lisa Moskovitz, spun pentru Livestrong ce alimente despre care se spune ca sunt sanatoase pot face rau.
Batoanele proteice
Batoanele proteice sunt in principiu bomboane umplute cu vitamine si alti nutrienti. Par sa fie alternative sanatoase pentru gustarile obisnuite, dar contin de doua ori mai multe grasimi si carbohidrati decat o briosa cu ciocolata. Pentru a te feri de acest exces de calorii, cauta batoane care sa aiba mai putin de 180 de calorii si 5 grame de grasimi si sa-ti ofere cel putin 5 grame de fibre.
Fructe uscate
Cu mai mult de 100 de calorii pe un sfert de cana, fructele uscate pot fi periculoase pentru silueta ta. Mai degraba alege-le pe cele proaspete sau congelate, astfel incat sa poti consuma o cantitate mai mare si sa simti senzatia de satietate mai repede.
Iaurtul
Iaurtul este in principiu o sursa buna de calciu si vitamina D, dar multe firme adauga zahar si grasimi care il fac mai periculos decat o gogoasa, asa ca mica ta gustare sanatoasa se transforma intr-o bomba cu ceas. Alege variantele cat mai simple cu putinta in locul celor indulcite sau cu fructe si citeste pe cutie valorile, astfel incat sa aiba cat mai putini carbohidrati.
Margarina
Intr-o competitie umar la umar dintre margarina si unt, varianta naturala castiga la mustata. Cele doua au acelasi numar de calorii, dar margarina iti creste mai mult nivelul colesterolului rau (LDL) si il scade pe cel bun (HDL), potrivit specialistilor de la clinica Mayo. Cea mai buna varia