- Social - nr. 967 / 6 Martie, 2012 Prin ea insasi, natura pastreaza cel mai bine taina de a sti sa tina in perfect echilibru si in conditiile cele mai optime toata creatia ei, umpland-o de viata. De fapt, acesta este si mecanismul prin care natura, care nu este separata de propria ei creatie se sustine pe ea insasi, daruindu-si viata ca, apoi, consumandu-se pe sine, sa renasca la nesfarsit. Pe masura ce echilibrul ei devine mai stabil, viata capata din ce in ce mai mult aspect de opulenta si savoare. Observand natura si invatand de la ea in timp, unii oameni au reusit sa atinga de multe ori culmile desavarsite ale intelepciunii, pe care au revarsat-o apoi asupra intregii omeniri. Cand insa omul a incetat sa-si mai aplece urechea asupra sfaturilor ei intelepte, incalcandu-i legile, a sadit, fara sa inteleaga, semintele propriei sale autodistrugeri. Daca ar fi sa ne oprim o clipa din viteza cu care civilizatia, totusi necesara indraznesc sa adaug, ne absoarbe, separandu-ne din ce in ce mai mult de propria noastra natura esentiala si am privi din nou la tacutul nostru maestru, am reusi cu siguranta sa regasim acel echilibru atat de necesar unei vieti armonioase, echilibru care, trebuie sa recunoa stem, incepe de la nivelul cel mai de jos: Alimentatia! Intelepciunea celor patru anotimpuri sau "Toate la timpul lor”! Printre altele, in stiinta milenara a medicinii traditionale aiurveda, se spune ca fiecare anotimp ne ofera, de fiecare data, exact ceea ce avem nevoie la momentul potrivit, aratandu-ne ce elemente ar trebui sa predomine in alimentatie, pentru un echilibru perfect. Primavara: Primavara vine dupa o iarna in care frigul ne-a tinut mai mult in casa, lipsindu-ne de miscare si in care ne-am indestulat cu o hrana grea, preponderent grasa, de obicei plina de toxine (alimente afumate, mai mult alcool, maioneze, grasimi animale sau vegetale etc.) si care au cam s