Şeful Executivului a declarat că au fost luate deja în vizor ministere precum Dezvoltarea Regională şi Transporturi, dar lista este mai mare. „N-aş vrea să le spun tuturor ceea ce urmează să li se întâmple", a evitat Mihai Răzvan Ungureanu să-şi dezvăluie strategia.
El a precizat însă că proiectele care au un grad de realizare fizică de „peste 85%" vor primi în continuare bani şi că, din punctul său de vedere, infrastructura de transport constituie o prioritate. „Eu nu cred că suntem o ţară de înotători. Am mai puţină apetenţă pentru piscine care sunt săpate în fiecare localitate din România", a mai spus Ungureanu într-o emisiune la postul public de televiziune.
Udrea se apără dând vina pe Blaga şi Borbely
Premierul a primit replică de la fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, care a arătat că şeful Executivului trebuie să se fi referit în declaraţia sa la alţi ex-membri ai Guvernului. „Cred că a fost o figură de stil, deoarece nu există la nivelul guvernului un program de construit piscine la ţară. Dacă este vorba despre bazinele de înot de la CNI, probabil că Mihai Răzvan Ungureanu s-a referit la Laszlo Borbely şi Vasile Blaga, miniştrii în timpul cărora a început acest program, eu continuând finanţarea doar a unora dintre proiectele în derulare, pentru că stoparea lor însemna irosirea banilor publici deja plătiţi", a declarat vicepreşedintele PDL.
La rândul său, ministrul Laszlo Borbely (UDMR) s-a apărat spunând că primele 400 de săli de sport nu au fost construite la nişte standarde care să permită organizarea de concursuri, dar că în 2005, când a preluat el portofoliul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, a fost refăcut proiectul pentru alte 400 săli de sport. Totuşi, Borbely îi dă dreptate premierului Ungureanu, spunând că trebuie trasă „frâna de mână" la programul bazinelor.
Cât mai cheltuie ministerele pe deplasăr