Preşedintele Asociaţiei “Speromax” pentru pacienţii cu scleroză multiplă, Dragoş Zaharia, alături de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă, şefa Secţiei de Neurologie, dr. Diana Sbera şi de purtătorul de cuvânt, Maria Cristina Galoş au vorbit miercuri, în conferinţă de presă, despre parteneriatul Asociaţiei “Speromax” cu unitatea medicală din Alba Iulia.
Prin parteneriatul Asociaţiei “Speromax” cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, se încearcă facilitarea accesului pacienţilor cu scleroză multiplă în mod direct pe Secţia de Neurologie.
“Acesta este primul lucru pe care noi trebuia să îl facem când ne-am înfiinţat, pentru că indiferent de parteneriatele pe care le-am avut până acum, acesta mi se pare cel mai relevant”, a spus Dragoş Zaharia, preşedintele “Speromax”, Asociaţia pacienţilor cu scleroză multiplă, înfiinţată în 2007.
Pacienţii cu scleroză multiplă vor fi, astfel, ajutaţi pe partea de informare, conştientizare. De asemenea, unul dintre obiectivele parteneriatului este simplificarea birocraţiei necesare internării sau tratării acestor bolnavi şi a accesului la evaluările necesare în vederea continuării programului de tratament în care sunt înscrişi. “Viaţa acestor pacienţi nu ar trebui să fie afectată de astfel de lucruri, hârtii, drumuri. Este foarte greu, dau eu cred că vom reuşi dacă ne concentrăm pe tratament şi medicaţie, nu pe hârtii şi birocraţie”, a precizat managerul Spitalului Judeţean, Nicoleta Coşarcă.
Şefa Secţiei de Neurologie a Spitalului Judeţean Alba, dr. Diana Sbera, a explicat modul de stabilire a diagnosticării cu scleroză multiplă. Procedura porneşte de la medicul de familie, care, observând o patologie neurologică, trimite pacientul în serviciul de neurologie în policlinică, unde acesta primeşte o consultaţie de specialitate, iar, în cazul în care se suspectează o scleroză multipl