O familie de indieni din New Delhi a intrat în Cartea Recordurilor pentru că numără zece membri cu albinism, o mutaţie genetică rară cauzată de absenţa pigmentului natural numit melanină din piele, păr şi ochi, scrie The Sun.
Roseturai Pullan, de 50 de ani, şi soţia sa Mani, de 45 de ani au depăşit frustrările legate de faptul că s-au născut atât de deschişi la culoare. Şase dintre copiii lor, trei fii şi trei fiice au moştenit boala.
Cel mai mai mare dintre fii s-a căsătorit la rândul lui cu o femeie cu albinism, deoarece tradiţia spune că un astfel de mariaj aduce noroc şi belşug. Acum, cei doi au un copil de doi ani care manifestă aceeaşi mutaţie.
Când Roseturai şi Mani au decis să-şi unească destinele, în 1983, ca urmare a unei înţelegeri între familiile lor, ghidată de aceeaşi tradiţie care le prevestea numai bunăstare, lucrurile nu au fost tocmai uşoare. Tânărul cuplu s-a mutat în sudul Indiei, locul de baştină al lui Roseturai, unde oamenii erau mai îi marginalizau ca pe nişte ciudaţi.
După ce a născut primul copil cu albinism, Mani a vrut să opteze pentru sterilizare, pentru că nu voia să mai aducă şi alţi albinoşi pe lume, care să treacă prin aceeaşi suferinţă ca şi ea.
"Când m-a văzut, doctorul s-a speriat de mine şi m-a trimis acasă. Nu m-am mai întors niciodată acolo şi am continuat să aduc pe lume copii, toţi cu albinism. Acum cred că este un dar de la Dumnezeu", povesteşte Mani, care spune că a avut mult de suferit de pe urma batjocurei celorlalţi.
Cel de-al zecelea membru al familiei este o soră a lui Mani, care suferă la rândul ei de aceiaşi mutaţie.
Copiii familiei Pullan au urmat cursurile şcolii pentru nevăzători, din cauza deficienţelor de vedere cu care s-au născut. Cu toate acestea, ei au învăţat să scrie şi să citească.
Fiul cel mare este calificat în operare pe calculat