Primăria a elaborat însă şi alte proiecte importante. Unul dintre acestea, de anvergură, vizează alimentarea cu apă şi canalizarea în zona cartierului rezidenţial pentru tineri. Beneficiarii Legii 15/2003 au primit aici de la Primărie 70 de loturi de teren pentru a-şi ridica locuinţe în regim propriu, iar lucrările propriu-zise, după cum se poate vedea şi din imagini, sunt destul de avansate. Practic, cam jumătate dintre tinerii beneficiari, persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, sunt în faza finală de construcţie a caselor, astfel încât ei au acum nevoie de utilităţi în zonă, adică de apă-canal, iluminat public şi gaz metan. Menţionăm că în acelaşi cartier despre care vorbim există şi cetăţeni, localnici sau din alte zone, care-şi ridică şi ei aici locuinţe pe terenuri aflate în proprietate sau cumpărate de la proprietarii de drept, zona fiind situată la ieşirea din Hălchiu cum mergi spre Satu Nou.
Întrucât investiţia este, cum spuneam, una de anvergură, aceasta nu va putea fi finalizată anul acesta. Din păcate, din bugetul local pentru acest an nu s-au putut aloca decât 4,4 miliarde de lei, suma totală necesară fiind de 20 de miliarde.
O altă investiţie care a început şi se va desfăşura până la finalizare în perioada următoare vizează introducerea curentului electric în cartierul rezidenţial de tineri (plus asigurarea iluminatului public). Într-un final putem vorbi de circa 100 de locuinţe, pentru care Primăria va trebui să asigure utilităţile (apă, canal, gaz, electricitate). Deocamdată, principala lucrare ce se efectuează aici se referă la introducerea curentului electric, celelalte utilităţi urmând să fie şi ele asigurate. Privitor la această investiţie, s-au plantat stâlpii de alimentare cu energie electrică pe toate străzile, trăgându-se şi o porţiune importantă de cablu pentru noua reţea. Fondurile pe care edilul şef şi consilierii l