Oraşul Otopeni şi cartierele de lux din apropiere deversează de peste un deceniu deşeuri toxice
Toate cele 28 de bazine piscicole, care se întind pe aproximativ 50 km - de la Otopeni la Brăneşti -, sunt
poluate
Pierderile administratorilor se ridică la aproape o jumătate de milion de euro pe an
Evacuările neautorizate de ape uzate neepurate în iazul Valea Pasărea poluează întreg lanţul de iazuri şi bălţi din nord-estul Capitalei, afectând drastic 28 de bazine piscicole, de-a lungul a 50 de kilometri.
Oraşul Otopeni deversează de mai bine de 10 ani apele uzate neepurate în iazul Valea Pasărea, infectând toate apele din apropierea localităţilor Tunari, Ştefăneşti, Afumaţi, Găneasa, Brăneşti, Fundeni-Frunzăreşti.
În ciuda numeroaselor sesizări şi a rapoartelor laboratoarelor de analiză privind calitatea apei, autorităţile par însă nepăsătoare, aplicând până acum doar câteva amenzi simbolice celor care par să fie vinovaţi.
Deşeurile toxice deversate în iazul Valea Pasărea nu afectează doar peştii din bazinele piscicole, ci şi viaţa şi sănătatea oamenilor din localităţile apropiate.
"Deşeurile se infiltrează în pânza freatică şi pun în pericol sănătatea oamenilor şi a animalelor din zonele respective. Se poluează inclusiv aerul, din cauza mirosului fetid, nu numai apa şi solul", a declarat pentru Curierul Naţional, Pavel Gheorghe, administrator al bazinului piscicol SC Căprioara 93 COM SRL.
Zeci de sesizări
Acesta a explicat că, în fiecare an, de mai bine de 10 ani, pierde câte 16.000 euro din cauza poluării masive cu ape uzate din oraşul Otopeni. "În ultimii 10 ani, poate chiar 12, am adresat numeroase sesizări autorităţilor, dar singurul lucru pe care acestea l-au realizat a fost să aplice câteva amenzi. Tot oraşul Otopeni deversează în iazul Valea Pasărea apele uzate. La fel se întâmplă şi cu