În afară de site-ul Sfântului Scaun, atacul a vizat şi site-ul Cetăţii Vaticanului (www.vaticanstate.va), cel al cotidianului Vaticanului L'Osservatore romano (www.osservatoreromano.va) şi site-urile a numeroase "ministere" ale Curiei romane.
Vaticanul a confirmat oficial atacul, afirmând că a fost informat de poliţie şi subliniind că responsabilii tehnici ai Sfântului Scaun se străduiau, la începutul serii, să rezolve problema.
"Anonymous a decis astăzi să asedieze site-ul vostru ca răspuns la doctrina, liturghiile şi conceptele absurde şi anacronice pe care organizaţia voastră cu scop lucrativ (Biserica apostolică romană) le difuzează în lumea întreagă", scrie site-ul italian al Anonymous.
"Acest atac NU ESTE îndreptat împotriva religiei creştine sau a credincioşilor din lumea întreagă, ci împotriva Bisericii apostolice romane corupte şi a tuturor produselor sale", adaugă comunicatul.
Anonymous, un grup de hackeri care a revendicat în ultimul an zeci de atacuri împotriva site-urilor unor mai companii şi site-uri guvernamentale, a mai încercat şi anul trecut un atac împotriva site-ului Vaticanului dar fără succes.
"Aţi ars textele unei imense valori istorice şi literare, aţi ucis în mod barbar detractorii şi criticii cei mai virulenţi de-a lungul secolelor (...), aţi determinat persoane credule să plătească pentru a obţine acces în Rai vânzând indulgenţe (document ce conţine textul rugăciunilor care trebuie spuse pentru a obţine iertarea păcatelor, în Biserica Catolică - n.red.)", acuză site-ul Anonymous.
Hackerii acuză, de asemenea, Biserica Catolică pentru că a "redus la sclavie populaţii întregi".
"În ultima vreme aveţi un rol semnificativ în ajutorul oferit criminalilor de război nazişti pentru a le permite să găsească refugiu în ţările străine şi să evite justiţia internaţională", continuă comunicatul.
"Permiteţi zi